سال نجوم در مهر - 23

5 تصویر زیبا از دنیای نجوم / دنیای نجوم هر روز به تصویر کشیده می‌شود

5 تصویر زیبا از دنیای نجوم / دنیای نجوم هر روز به تصویر کشیده می‌شود

سایت سال بین المللی نجوم در راستای فعالیتهای جهانی سال نجوم هر روز تصویری جدید و خارق العاده از کهکشانها، پدیده های کیهانی و سیاره های مختلف را به نمایش می گذارد تا از این طریق به تعداد علاقمندان علوم کیهانی بیفزاید.

به گزارش خبرگزاری مهر، تصاویر روزانه سال بین المللی نجوم از تاریخ 6 ژانویه 2009 تا تاریخ 10 ژانویه 2009 میلادی بر روی سایت رسمی سال نجوم به این شرح قرار گرفته است.

تصویر 6 ژانویه 2009: این تصویر با استفاده از تلسکوپ هابل در هنگامی گرفته شده است که سیاره مشتری ماه خود Ganymede را پوشش داده و ماه گرفتگی ایجاد کرده است. با وجود اینکه Ganymede به صورت هفتگی بر مدار مشتری در حال گردش است، ماه گرفتگی در آن به ندرت پیش می آید. این تصویر جزئیات با ارزشی را نیز از سطح یخ زده Ganymede به نمایش گذاشته است.

ماه Ganymede و سیاره مشتری

تصویر 7 ژانویه 2009: دو تلسکوپ فضایی هابل و اسپیتزر به منظور کشف فرایندهای در حال وقوع در کهکشان راه شیری با استفاده از اطلاعات یکدیگر به ارزیابی منطقه ای در این کهکشان با جزئیاتی بسیار دقیق و با استفاده از نور مادون قرمز شدند. این نور برای کاوش در مرکز کهکشان راه شیری به دلیل اینکه نور عادی توسط غبارهای کیهانی تاثیر خود را از دست می دهند، بسیار موثر است. این تصویر از ترکیب بالغ بر 2 هزار تصویر به ثبت رسیده از تلسکوپ هابل به دست آمده است. ابرهایی از گازهای درخشان و غبار تاریک در کنار سه خوشه ستاره ای بزرگ در این تصویر قابل مشاهده اند.

کهکشان راه شیری

تصویر 8 ژانویه 2009: این امواج ضربتی با سرعتی برابر 500 هزار کیلومتر بر ساعت فضا را در می نوردند. این ساختار رنگی شامل امواج طولانی است که بر روی صفحه ای از گازهای درخشان در حرکت است. این پدیده سحاب مدادی نام داشته و در فاصله 800 سال نوری و با ارتفاع 5 سال نوری قرار گرفته است. این سحاب بخشی بسیار کوچک از ابرنواختر "ولا" که تنها قطر آن 100 سال نوری است، بوده که بر اساس نظریه های مختلف این توده ستاره ای بالغ بر 11 هزار سال پیش متلاشی شده است.

سحاب مدادی یا میله ای

تصویر 9 ژانویه 2009: کهکشان غبار آلود، وسیع و مارپیچ مانند NGC 4945 در مرکز این تصویر تلسکوپی مشاهده می شود. این کهکشان در فاصله 13 میلیون سال نوری از زمین قرار گرفته و ابعاد آن با کهکشان راه شیری برابری می کند اما رصدهای مادون قرمز و اشعه ایکس نشان می دهد که انرژی شدیدتری در مرکز این کهکشان وجود داشته و شکل گیری ستارگان در مرکز این کهکشان با سرعت بالایی در حال انجام است. 

کهکشان NGC 4945

تصویر 10 ژانویه 2009: کاوشگران سیاره مریخ طی ماه ژانویه پنجمین سالگرد فعالیتهای خود بر روی سیاره سرخ را جشن می گیرند. این تصویر، تصویری از غروب آرام خورشید را بر روی سطح مریخ به نمایش گذاشته است که توسط کاوشگر اسپیریت به ثبت رسیده است.

غروب خورشید مریخی

منتظر عکسهای نجومی در روزهای آتی باشید.

کد خبر 813573

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha